Et frirum som vil styrke dine personlige kompetencer

Fra leder til leder

Der stilles store krav til at være en god leder.

Nøgleordene er relationer, balancegang og at være sig selv. Lederskab er en svær størrelse i dag, idet det kræver modsatrettede styrker af én og samme person; at evne og have øje for både proces og individ samtidigt.

Groft sagt er forventningen nogle gange, at lederne skal kende medarbejderne bedre, end de kender sig selv.

Kig ind boksen

Jeg tror på, at rigtig mange ledere har et dybtfølt behov for at føle, at man hele tiden udvikler sig, og at man hele tiden bliver bedre til sit arbejde, hvilket netop kan være med til, at vi undgår at brænde ud. Og i stedet for at lede efter en mirakelmetode eller kur, så tror jeg på, at den enkelte er nødt til at kigge indad – ind i boksen, for at finde ind til den bedste udgave af os selv som autentisk leder.

Bevidst målrettet træning

Hvordan lykkes man med at blive ved med at udvikle sig? Det er ikke talentet, som er afgørende. Det, som er virkelig afgørende, er mængden af bevidst målrettet træning, altså faktisk hårdt arbejde på en særlig måde. Du kan blive en bedre leder med bevidst fokuseret målrettet træning. Kontakt mig og så er du allerede i gang.

Ledelse i relationer

Jeg tror traditionelle ledelsesredskaber nogle gange kommer til kort. Skru ned for målinger og skru op for det menneskelige. Jeg tror på, at ledelse lykkes bedst ved at fremme positive og konstruktive relationer til medarbejdere, kunder og omverden.

Det er svært at udvikle os alene, vi har brug for at gøre det med én, og her kan jeg hjælpe dig med kontinuerlig støtte. Kontakt mig, så vi kan lave en aftale.

Lederens vigtigste opgave; at håndtere forandringer og sikre sikker drift…

Jeg ved udmærket, hvor svært det er at gennemføre forandringer i praksis. Med mine over 10 års erfaring som personaleleder i både private og offentlige virksomheder, hvor kernen har været personaleledelse og personaleudvikling, har jeg selv stået lige dér, hvor mine gode intentioner blev kvast i daglig drift og manglende ledelsesfokus. Hvor en vigtig forandring ”går død”, fordi ansvaret bliver lagt i de forkerte hænder, fordi krisen pludselig kradser, fordi stive interne arbejdsgange eller manglende beslutningskraft langsomt, men sikkert, kvæler gejsten

Alene duer ”helten” ikke…

Forandringer er blevet hverdagskost, og det er lederens lod at handle på dem. Men vi har tabt på forhånd, hvis vi forsøger at handle på dem alene. Vores eksekveringskraft ligger nemlig ude foran vores dør – hos medarbejderne. Derfor er det afgørende, at vi får de enkelte forandringer til at give mening for medarbejderne, så de er villige til at sætte deres viden, erfaring og kompetencer i spil til fordel for organisationen.

Bliv klogere på din rolle, dit ansvar og dine muligheder som leder

Står du som leder med stressudfordringer i medarbejdergruppen og ved ikke, hvordan du skal håndtere det? Er du selv presset og bekymret for, om du er ved at blive udbrændt? Eller ønsker du ideer til at arbejde forebyggende, så kommende forandringer eller et stort arbejdspres ikke giver anledning til stress hos dig selv eller medarbejderne? Så kontakt mig, så er du allerede igang

Hvordan

Jeg er optaget af, hvordan vi leder os selv som det hele menneske ude i hverdagslivet, hvor der er forventning og krav, vi konstant skal leve op til.

Rigtig mange mennesker sætter utrolig høje krav til sig selv om at gøre det godt.  

Men hvis vi ønsker at forebygge stress, der direkte nedbryder og sender mennesker hjem i sygesengen eller helt ud af arbejdsmarkedet, så er vi nødt til at tale om stress.

Det handler om at skabe klarhed – hvor er det skoen trykker, hvor er det udfordringerne er, og hvordan taler vi om det.

Ordet stress er så negativt ladet og virker mystisk og farligt – for mange handler det om, at de har svært ved at finde balancen mellem deres arbejdsliv og familieliv.

I mine samtaler kan jeg være med til at skabe mere bevidsthed om den enkeltes egen selvledelse i form af opgaveforståelse, prioriteringer, tilvalg og fravalg.

Kontakt mig så du kan komme i gang.

Kontakt mig i dag!

Har du et akut behov eller et ønske om et forløb, så kontakt mig!

Ring til mig på +45 30 60 46 87

Send mig en besked

Anette Messerschmidt Søgaard

Psykoterapeut MPF, socialrådgiver og personaleleder
“Marielyst”
Trimmelbanken 18
Træden
8700 Brædstrup
Thrane.nu